VWO-6 thema 1 Voeding
Omega vetzuren
- Omega 3 vetzuren: Linolzuur (essentieel vetzuur), veel in de ogen en hersenen en beschermend tegen hartziektes.
- Omega 3 is noodzakelijk om eicosanoïden te maken. Deze hormoonachtige stoffen spelen een rol bij verlagen bloeddruk, voorkomen van bloedstolling, verlagen hartritme, verminderen ontstekingsreacties
- Komt voor in vis.
- Omega 3 is noodzakelijk om eicosanoïden te maken. Deze hormoonachtige stoffen spelen een rol bij verlagen bloeddruk, voorkomen van bloedstolling, verlagen hartritme, verminderen ontstekingsreacties
- Omega 6 vetzuren: Linolzuur (essentieel vetzuur),
- Komt voor in vlees en plantaardige oliën.
- Omega 6 is noodzakelijk om eicosanoïden te maken. Deze hormoonachtige stoffen spelen een rol bij het versterken van bloedstolling, bloedvatconstrictie en versterken ontstekingsreactie .
- Omega 9 vetzuren: oliezuur
- In stand houden cholesterol waarden.
Licentie: eigendomslicentie