VMBO gt-2 thema 2 Voeding en vertering
Leerdoelen
Wat moet ik kunnen?
- Je kunt de functies van voedingsstoffen en voedingsvezel in voedingsmiddelen noemen.
- Je kunt zes groepen voedingsstoffen noemen met hun functies en kenmerken.
- Je kunt de werking en functie van vertering, verteringssappen en enzymen beschrijven.
- Je kunt de delen van een gebit noemen met hun functie.
- Je kunt de werking en functie van de darmperistaltiek beschrijven.
- Je kunt in een afbeelding de delen van het verteringsstelsel benoemen.
- Je kunt de functies en kenmerken van de delen van het verteringsstelsel noemen.
- Je kunt met de Schijf van Vijf adviezen voor een gezonde voeding geven.
- Je weet wat een gezond gewicht is en welke keuzen daaraan kunnen bijdragen.
- Je kunt mogelijke oorzaken en gevolgen van eetstoornissen noemen en enkele voorbeelden geven.
- Je kunt manieren beschrijven om voedselbederf tegen te gaan.
- Je kunt uitleggen dat minder vlees eten beter is voor de gezondheid en voor het milieu.
Licentie: eigendomslicentie